Sfeerimpressie

La Compagnie Durable heeft bijna 40 leden uit alle geledingen van de maatschappij en van alle leeftijden. De jongste is half de dertig en de oudste boven de 80 jaar. Ook zijn vrijwel alle geloofsrichtingen vertegenwoordigd. De pluriformiteit van La Compagnie Durable is een garantie voor een loge waarin alles aan de orde kan komen. Dit kan omdat de vrijmetselaar altijd met respect zal luisteren naar de ander, zonder direct met zijn oordeel klaar te staan. Het uitgangspunt is de dialoog en niet denken vanuit discussie en conflict.

Hoewel La Compagnie Durable één van de oudste verenigingen is van Middelburg, gaat de loge toch ook graag met haar tijd mee. Zo worden sinds enige tijd technieken als videostreaming en Facebook ingezet. De tradities en gebruiken van de Vrijmetselarij zijn de basis, maar tegelijkertijd wordt nadrukkelijk naar heden en toekomst gekeken.

Sinds 1970 is de loge gevestigd in het logegebouw aan de Stationsstraat 16 te Middelburg, een gemeentelijk monument. In onderstaande fotogalerij een aantal sfeerfoto’s van het logegebouw.