Actueel

Update September 2020

Het arbeidsjaar 2020 – 2021 is onderweg! De sloepentocht op het Veerse meer is nog even uitgesteld vanwege het weer, maar er wordt hard gewerkt.

Op 11 september is de bestuursoverdracht en de formele start van het arbeidsjaar in een Open Loge. In het logegebouw wordt druk geklust om alles corona-proof te maken, onder meer qua ventilatie, en videostreaming zal worden ingezet om ook degenen die thuis moeten blijven er bij te betrekken.

Op 25 september is er een novum in onze loge, een veldloge waarbij de herfstequinox gevierd wordt. Met dank aan Staatsbosbeheer hebben we hier een bijzondere locatie voor gevonden, namelijk Fort Rammekens te Ritthem. Het fort, een sfeervol rijksmonument uit 1547, kent een bewogen geschiedenis, maar was nog niet eerder het toneel van maconnieke evenementen.

Het jubileumjaar tenslotte is ook volop in voorbereiding. De aftrap zal plaatsvinden op 31 oktober, waarbij het jubileumboek zal worden uitgereikt aan burgemeester Bergmann van Middelburg. Het programma van het jubileumjaar zal dan ook verder bekend worden gemaakt. Details volgen zo snel mogelijk, blijf vooral onze Facebookpagina volgen….