Actueel

Update Oktober 2020

Op 11 september is de bestuursoverdracht en de formele start van het arbeidsjaar in een Open Loge – met een coronaproof rituaal – prima verlopen. De aanpassingen aan het logegebouw met de ventilatie hebben hun nut bewezen.

De veldloge voor de viering van de Herfstequinox, op 25 september in Fort Rammekens te Ritthem, mag een succes worden genoemd. De bijzondere omgeving, een prachtig rituaal, gevulde kolommen en een aantal visiteuren uit Vlaanderen zorgden voor een zeer sfeervol evenement. Een nieuwe traditie is naar alle waarschijnlijkheid geboren!

Inmiddels heeft ook een van de leerlingen zijn lang verwachte Hoger Loon gekregen in een Open Loge, een feestelijke gelegenheid! Hierbij is spontaan het idee ontstaan om een maconniek café te houden op 30 oktober, dit wordt nog nader uitgewerkt.

Helaas ook minder goed nieuws: 31 oktober stond de start van het jubileumjaar op het programma, met de presentatie van het jubileumboek aan burgemeester Bergmann van Middelburg. Door de coronamaatregelen heeft het logebestuur – in overleg met de burgemeester – dit evenement voorlopig moeten afgelasten. Er zal worden nagedacht hoe een en ander in een later stadium alsnog vorm te geven.