Sfeerimpressie

Loge La Compagnie Durable heeft ruim 30 leden uit alle geledingen van de maatschappij en van alle leeftijden. De jongste is half de dertig en de oudste boven de 80 jaar. Ook zijn verschillende geloofsrichtingen vertegenwoordigd. De pluriformiteit van La Compagnie Durable is een garantie voor een loge waarin alles aan de orde kan komen. Dit kan omdat de vrijmetselaar altijd met respect zal luisteren naar de ander, zonder direct met zijn oordeel klaar te staan. Het uitgangspunt is de dialoog en niet denken vanuit discussie en conflict.

Hoewel La Compagnie Durable één van de oudste verenigingen is van Middelburg, gaat de loge toch ook graag met haar tijd mee. Zo worden sinds enige tijd technieken als videostreaming en Facebook ingezet. De tradities en gebruiken van de Vrijmetselarij zijn de basis, maar tegelijkertijd wordt nadrukkelijk naar heden en toekomst gekeken.

In december 2020 heeft ‘Wij zijn De Stad’, een online platform over de stad Middelburg met veel volgers op Facebook, een mooi verhaal met foto’s over onze loge en het jubileum gepubliceerd.

Juni 2021 heeft onze loge een zeer geslaagde viering van Zomer Sint Jan gehouden, in een veldloge in het historische Fort Rammekens te Ritthem. ‘Wij zijn de Stad’ is bij de voorbereidingen hiervan komen kijken en heeft er een uitgebreid artikel over geschreven met foto’s.

Het gebouw

Sinds 1970 is de loge gevestigd in het logegebouw aan de Stationsstraat 16 te Middelburg, een gemeentelijk monument. Het gebouw is eigendom van stichting ‘de Troffel’ welke zorg draagt voor onderhoud en beheer. De grotere ruimtes in het gebouw kunnen overigens gehuurd worden voor bijeenkomsten, hiervoor kunt u altijd contact met ons opnemen.

In onderstaande fotogalerij een aantal sfeerfoto’s van het logegebouw.